Letters
Een film over Churchill op Netflix, een boek over de Wadden, één over hoe een schrijver de traditie van eeuwen binnen zijn familie doorbreekt en 10 documentaires van Frans Bromet.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-school-25-240

Emiel Hakkenes - God van de gewone mensen

Emiel Hakkenes is in Groningen vooral bekend van zijn boek Gas, over de gaswinning. Ik las van hem God van de gewone mensen, een boek over hoe Hakkenes zijn geloof en het contact met de kerk verloor en zo uit een traditie van eeuwen stapte.

10 x Frans Bromet (2doc)

Bromet kent liefhebbers en haters, maar Frans Bromet is wel één van de bekendste, Nederlandse documentairemakers. Zijn unieke stijl maakt dat hij veel fans heeft. Met zijn indringende stem confronteert hij nietsvermoedende subjecten met suggestieve vragen. Dit levert bijzondere tv op. Hier vind je tien prachtige docu's van Bromet.
iconmonstr-television-3
iconmonstr-school-25-240

Mathijs Deen - De Wadden

Mathijs Deen is op dit moment in de publiciteit met zijn nieuwe boek over de Rijn, De Grenzeloze Rivier. Ook is hij op dit moment gastschrijver aan de RUG. Ik las een eerder boek van hem, De Wadden. Deen laveert tussen fictie en non-fictie en schetst zo een prachtig beeld van de geschiedenis van het Waddengebied.

Darkest Hour (Netflix)

Darkest Hour is een film uit 2017 die gaat over het leven van Winston Churchill. De film volgt de geschiedenis vrij nauwkeurig en daarmee krijg je een beeld van de maanden waarin Churchill het, tegen de zin van veel hooggeplaatste landgenoten, opneemt tegen Hitler.
iconmonstr-video-8-240
BMC logo+wordmark - Black
instagram