Letters
Twee keer Netflix, een roman en de broer van Kim Jong Un op herhaling.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-video-8-240

August im Nebel (Netflix)

Ernst Lossa is een jongen van 13 en is tijdens de Tweede Wereldoorlog opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij is niet ziek, maar eerder onhandelbaar. Hij heeft dan ook goed in de gaten dat er vreemde dingen gebeuren in het ziekenhuis. Beklemmend inkijkje in de handelwijze van de nazi's ten opzichte van psychisch en lichamelijk zieken.

Assassins (2doc)

Al eerder noemde ik de documentaire Assassins, waarin twee meisjes worden verdacht van het ombrengen van de broer van Kim Jong Un. Zelf denken ze dat ze meedoen aan het maken van "prank" filmpjes. Toen alleen één keer op Canvas te zien, nu via 2 Doc online af te kijken. Doen!
PODCAST
iconmonstr-school-25-240

Simone Atangana Bekono - Confrontaties

De dichter Simone Atangana Bekono debuteerde vorig jaar als romanschrijver met Confrontaties. Het tienermeisje Salomé zit vast in een jeugddetentie inrichting omdat ze een aantal schoolgenoten heeft mishandeld. Na een zware periode in afzondering is de vraag wat er op haar wacht wanneer ze weer in haar normale leven terugkeert. Het boek leverde een nominatie voor de Libris literatuurprijs op.

Saint Maud (Netflix)

Maud is een thuisverpleegster met een geheimzinnig verleden. Ze verzorgt de voormalig danseres Amanda en is vastbesloten haar ziel te redden. Haar religieuze obsessie met Amanda loopt steeds verder uit de hand. Een bijzondere film die je laat afvragen wat precies de reden is van de obsessie van "Saint Maud".
iconmonstr-video-8-240
BMC logo+wordmark - Black
instagram