Letters
Twee nieuwe filmaanwinsten op Netflix, een zoektocht naar een Canadese soldaat en nog een zoektocht: naar de oorsprong van de mens.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-video-8-240

The man between (Netflix)

Een jonge Engelse brengt een bezoek aan haar broer in het Berlijn van vlak na WO II, een arts die getrouwd is met een Duitse vrouw. Ze ontdekt dat de vrouw dingen verzwijgt, die voor allen gevaar kunnen opleveren. Zelf raakt ze verwikkeld in een affaire met een keiharde zwarthandelaar, wordt verliefd en krijgt het daardoor moeilijk met zijn betrokkenheid bij politieke conflicten tussen Oost en West. Film in de trant van het meesterwerk The Third Man, dat regisseur Carol Reed vier jaar ervoor maakte.

Govert naar de oorsprong van de mens (NPO)

Verrassend leuk om naar te kijken is Govert naar de oorsprong van de mens. Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe? Een zesdelige serie, waarvan gisteren de vijfde aflevering werd uitgezonden. A.s. vrijdag de laatste, maar ze zijn natuurlijk allemaal terug te kijken op de website van de NPO.
iconmonstr-television-3
iconmonstr-school-25-240

Ernst Arbouw - H.W.R. was hier

‘H.W.R. was hier’ is het verhaal van een Canadese soldaat, opgetekend door Ernst Arbouw. In een stukje bos in Eelde, net buiten de stad Groningen, vindt Arbouw een boom met de initialen van een Canadese soldaat erin gekerfd: H.W.R. TORONTO. CANADA.
In ‘H.W.R. was hier’ reist de lezer mee met de zoektocht die begint bij de schrijver in de straat en uiteindelijk leidt naar een voordeur in Toronto.

1917 (Netflix)

Een andere aanwinst op Netflix is de oorlogsthriller 1917 over de lotgevallen van de opa van regisseur Mendes in de Eerste Wereldoorlog. De film lijkt in één shot gefilmd en dat draagt bij aan de spanning. Twee Britse soldaten worden op een levensgevaarlijke missie gestuurd in de Noord-Franse loopgraven.
iconmonstr-video-8-240
BMC logo+wordmark - Black
instagram