Letters
Opnieuw Afghanistan, 9/11, een podcast over en met Jan Pronk en mooie verhalen van Frank Westerman.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-video-8-240

Turning Point: 9/11 and the War on Terror (Netflix)

Opnieuw raakvlakken met Afghanistan, maar net even anders: bij Turning Point ligt het startpunt bij de aanslagen op de Twin Towers. Maar ook de gevolgen voor en in Afghanistan komen ruim aan bod. De moeite waard wanneer je de geschiedenis rond 9/11 opnieuw wilt beleven.

Pronk (De Correspondent)

"Onze podcast over oude idealen" noemt De Correspondent het zelf. Dan gaat het wel om linkse oude idealen. Een paar dagen geleden verscheen de tweede aflevering van Pronk, genoemd naar Jan Pronk, de vroegere PvdA-minister die een soort boegbeeld van links is geworden. Een terugblik op de hoogtijdagen van links en een zoektocht naar nieuwe idealen.
PODCAST
iconmonstr-school-25-240

Frank Westerman - In het land van de ja-knikkers

Een boek uit 2017 van Westerman met reportages uit vooral, maar niet alleen Noord-Nederland. Ganzen op Texel, ja-knikkers in Drenthe, Sicco Mansholt en de treinkapingen. Een divers palet aan verhalen, maar allemaal geschreven met de meesterhand die bijvoorbeeld ook De Graanrepubliek en De wereld volgens Darp kenmerken.

De dag dat angst beleid werd

Nog één keer 9/11, een terugblik van politiek commentator Marc Chavannes van De Correspondent. Wat zijn de blijvende gevolgen van de aanslagen op de Twin Towers en de War on Terror?
ARTIKEL UIT KRANT OF TIJDSCHRIFT
BMC logo+wordmark - Black
instagram