Letters
Deze keer een Afghanistan-special. Met publicaties die wat meer diepte en achtergrond aan de actualiteit geven. In drie van de vier tips speelt journaliste Bette Dam een hoofdrol. Ze woonde jarenlang in Afghanistan en heeft regelmatig een wat afwijkende visie op Afghanistan, de Taliban en de bevolking van Afghanistan.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-video-8-240

Afghanisatan: The Wounded Land (NPO)

Een vierdelige VPRO-serie die een beeld geeft van veertig jaar Afghaanse geschiedenis in gesprekken met een aantal sleutelfiguren. Een gedegen achtergrond bij de actuele gebeurtenissen en een goed beeld van de bevolking van Afghanistan en de verschillende posities en belangen.

Podcast met Bette Dam

Voor De Correspondent voert Lex Bohlmeijer gesprekken met mensen die hij interessant vindt. Met Bette Dam sprak hij al meerdere keren over Afghanistan. De laatste keer was twee weken geleden. Ze is journalist en woonde vijftien jaar in Afghanistan.
PODCAST
iconmonstr-school-25-240

Bette Dam - Op zoek naar de vijand

In het boek Op zoek naar de vijand gaat Bette Dam op zoek naar moellah Omar, de bekende en tegelijk onbekende Talibanleider. Ze laat zien hoe de Taliban destijds van potentiële bondgenoot tot vijand nummer één gemaakt werd en hoe dat de terreurdreiging voor het westen heeft beïnvloed.

Bette Dam - Pas op voor de schoonmaker (De Groene)

Ook in dit artikel in De Groene schetst Bette Dam hoezeer het beeld dat wij hebben van Afghanistan is bepaald door de Taliban, Al Qaida en Bin Laden. Het is een eenzijdig beeld, alsof alle Afghanen tot de Taliban behoren of terrorist zijn.
ARTIKEL UIT KRANT OF TIJDSCHRIFT
BMC logo+wordmark - Black
instagram