Letters
Een podcast over en van de AIVD, de geschiedenis van de Friezen, een documentaire over de Tweede Wereldoorlog en een talkshow online.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
PODCAST

Podcast De Dienst

De Dienst is een zesdelige podcastserie van en over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Liesbeth Rasker kruipt in de huid van een nieuwe medewerker van de AIVD. Liesbeth doet onderzoek naar een terroristische dreiging en ontmoet haar nieuwe collega’s. Iedere collega brengt haar een stap verder in het onderzoek. De AIVD ontwikkelde deze podcast om een goed beeld te geven van wat werken bij de dienst inhoudt. Hoe waarheidsgetrouw dat is, weet je nooit, maar het is fascinerend om de zoektocht naar terrorist Sander te volgen.

The Last Days (Netflix)

Documentaire over vijf Hongaarse joden die nog in het laatste jaar van de oorlog in een concentratiekamp terechtkwamen en overleefden. Indrukwekkende verhalen en vrij gruwelijke beelden uit die concentratiekampen. Opnieuw wordt je achtergelaten met de vraag hoe mensen elkaar dit hebben kunnen aandoen.
iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Flip van Doorn - De Friezen

Twee weken terug was dit boek ebook van de week van Libris en dus te koop voor €4,99. De grootvader van Van Doorn was afkomstig uit Friesland en Van Doorn gaat op zoek naar zijn geschiedenis. In elf reizen in Friesland en ver daarbuiten gaat hij op zoek naar de essentie van de Friezen.

Talk of the Town

Elke vrijdag om 17 uur is via de website van Forum Groningen de talkshow Talk of the Town te volgen. Na een wat moeizame start (vond ik) is het uitgegroeid tot een aardig onlineprogramma. Door het tijdstip vergeet ik bijna altijd om te kijken, maar gelukkig kun je alle afleveringen terugkijken.
iconmonstr-speech-bubble-3-240
BMC logo+wordmark - Black
instagram