Letters
Een dagelijkse podcast van de NPO, het kindertoeslagenschandaal in boeken, kleurenbeelden uit WO1 en Forum Groningen.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
PODCAST

Podcast De Dag

Vergelijkbaar met de podcast Vandaag van NRC is De Dag van NPO Radio 1. Ook hier een achtergrondverhaal bij het nieuws van een minuut of twintig. Meestal iets lichter van toon en iets minder diepgravend dan NRC, maar wel meer nog gericht op de actualiteit. Elke werkdag een nieuwe aflevering. Kort genoeg om (bijna) elke dag even af te luisteren.

They shall not grow old (Netflix)

Nieuw op Netflix de al veel geroemde "kleurenversie" van de Eerste Wereldoorlog. Een documentaire met ingekleurde beelden uit WO1 brengt de gruwelen uit de loopgraven nog dichterbij. Enigszins vervreemdend is het wel om de beelden die je zo gewend bent om in zwart-wit te zien nu in kleur te bekijken. Een aanrader!

iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Pieter Omtzigt en Jesse Frederik over het toeslagenschandaal

Zowel Pieter Omtzigt als Jesse Frederik hebben zich onlangs gestort op het toeslagenschandaal. Van beide is het resultaat daarvan in boekvorm verschenen. Bij Pieter Omtzigt moet je eerst door wat bladzijden heen over hoe geweldig hij zelf is, maar het tweede deel is beslist waardevol. Jesse Frederik heeft een wat andere en wat genuanceerdere invalshoek. Beide lezen!

Forum Groningen - Platform F

Langzaam aan gaan alle instellingen weer open. De culturele instellingen lijken als laatste aan de beurt. Ook bij Forum Groningen kun je nog niet fysiek terecht. Op Forum F staan veel van de online programma's die de afgelopen tijd zijn gemaakt. Je kunt ze daar terugkijken. Van wetenschap tot kunst en van biodiversiteit tot techniek.
iconmonstr-speech-bubble-3-240
BMC logo+wordmark - Black
instagram