Letters
The Doors, voorouders met een slavernijverleden, de vraag of we goede voorouders kunnen zijn en een selectie uit de noordelijke zomerfestivals.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
PODCAST

Podcast: De plantage van onze voorouders

In deze al wat oudere podcast onderzoekt Maartje Duin haar familiegeschiedenis. Haar voorouders blijken een slavernijverleden te hebben: ze hadden een plantage in Suriname. Ze gaat op zoek naar nazaten van de slaafgemaakten van toen. Veel bekroonde podcastserie die het verleden tastbaar maakt.

The Doors (Netflix)

Dit soort films pakt niet altijd even goed uit, maar deze verfilming door Oliver Stone van het korte leven van Jim Morisson van The Doors is wél de moeite waard. Mislukte 007 Val Kilmer is wel goed als Jim Morrison en de muziek is natuurlijk geweldig.
iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Roman Krznaric-De goede voorouder

Filosoof Roman Krznaric onderzoekt hoe we niet meer op de korte termijn kunnen denken, maar de toekomst van onze kinderen centraal kunnen stellen. Hoe worden we goede voorouders? De noodzaak is groter dan ooit met de klimaatproblematiek en groeiende ongelijkheid.

Festivals in het Noorden

Het Dagblad van het Noorden maakte een selectie uit de festivals die deze zomer in het noorden plaatsvinden. Van Dichters in de Prinsentuin in Groningen/Haren tot MadNes op Ameland.

EVENEMENT
BMC logo+wordmark - Black
instagram