Letters
Twee vooruitblikken: naar het klimaatalarm op 14 maart en een mooie documentaire op zondag 7 maart. Weet je nog waar de #metoo-beweging begon? Het boek She said gaat daarover. The Dig is een nogal gepushte film op Netflix, toch is ie de moeite waard.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-megaphone-13

Klimaatalarm 14 maart

Op zondag 14 maart, drie dagen voor de verkiezingen, wordt in meer dan 40 steden en dorpen van Nederland alarm geslagen voor het klimaat. De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Op de website van het Klimaatalarm is alle informatie te vinden. De start is op de meeste plaatsen om 14 uur, je kunt ook online meedoen via de website.

The Dig (Netflix)

Een populaire film op Netflix is The Dig. Ik heb dan meestal de neiging om ze eerst maar over te slaan, maar ik heb me laten overhalen door het onderwerp: een archeologische opgraving. En het was een fantastische film. Een meeslepend verhaal tegen de achtergrond van de dreigende Tweede Wereldoorlog. Toch maar kijken, dus. De trailer staat op Youtube.
iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Zij zei/She Said - Jody Kantor en Megan Twohey

Alweer een tijdje geleden las ik Zij zei, de Nederlandse vertaling van She Said, het verslag van twee New York Times verslaggevers die uiteindelijk verantwoordelijk waren voor het ontmaskeren van het sexuele wangedrag van Harvey Weinstein. Dat was de start van de wereldwijde #metoo-beweging. Pakhuis de Zwijger wijdde er een debat aan met de redacteur van de twee journalisten en Xandra Schutte van De Groene Amsterdammer.

The Assasins (Canvas)

Op de Vlaamse zender Canvas is a.s. zondag 7 maart om 21.45 uur de docu The Assasins te zien. Over de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un. Moordenaars zijn twee vrouwen. Maar waarom? Een spannende docuthriller met een inzichtje in de totalitaire en angstaanjagende staat Noord-Korea. De trailer staat op Youtube.
iconmonstr-television-3
BMC logo+wordmark - Black
instagram