Letters
Een dagelijkse podcast van NRC, spanning bij de Mormonen, het slavernijverleden van Groningen en jongeren van Extinction Rebellion.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
PODCAST

Podcast NRC Vandaag

Elke dag is er de podcast Vandaag van het NRC. Een gedegen achtergrondverhaal bij het nieuws. In ongeveer twintig minuten krijg je een diepgaand kijkje in één onderwerp dat in het nieuws was of dat juist in het nieuws wat ondergesneeuwd is geraakt. Die twintig minuten is net lang genoeg om het niet oppervlakkig te laten zijn en net kort genoeg om het inderdaad elke dag even af te luisteren.

Murder among the Mormons (Netflix)

Misschien niet de beste serie aller tijden, maar de drie afleveringen van Murder among the Mormons geven een waargebeurd inkijkje in de wereld van de Mormonen in Utah. En hoe echte óf nagemaakte documenten een religie in z'n fundamenten kunnen aantasten.

iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Sporen van het slavernijverleden in Groningen (Barbara Henkes en Margriet Fokken)

Vorige week verscheen de Friese versie, maar ik kocht onlangs de Groningse. Wandelingen en fietstochten langs sporen van het slavernijverleden. En dat zijn er meer dan je misschien zou denken. Betrokkenheid bij de slavenhandel beperkte zich niet tot "Holland".

We are Fucked (Youtube)

We are Fucked is een korte documentaire over drie jongeren die betrokken zijn bij Extinction Rebellion, de activistische klimaatorganisatie. Drie verhalen over hoe jongeren worstelen met de klimaatproblematiek en de manier hoe ze daar in hun dagelijks leven mee om moeten gaan.

YOUTUBEKANAAL OF FILMPJE
BMC logo+wordmark - Black
instagram