Letters
Deze keer een podcast over podcasts, Banksy, Anton de Kom en Greta Thunberg. Niet de minsten.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
PODCAST

Vink, de podcast over podcasts

Het is soms wel wat heel gezellig, maar soms is VINK een nuttig hulpmiddel om bij te blijven op podcastgebied. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. En zo nu en dan doe je een leuke ontdekking.

Banksy most wanted

Voor wie alle nieuws rond kunstenaars Banksy een beetje volgt is het geen opzienbarende documentaire, maar het is toch leuk om te kijken, al was het maar vanwege de vele Banksy-kunst die langskomt.
iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Karin Amatmoekrim - De man van veel

Anton de Kom begint ook in Nederland een bekende naam te worden. De Surinaamse verzetsheld, antikoloniaal activist en schrijver van "Wij slaven van Suriname" moest een paar jaar voor de oorlog min of meer vluchten van Suriname naar Nederland. Daar ging hij in het verzet en kwam om in concentratiekamp Neuengamme. Karin Amatmoekrim schreef een roman over een onbekend deel van zijn leven.


I am Greta

Medelijden, verbazing en bewondering wisselen elkaar af bij het kijken naar I am Greta. De vroegwijze en vasthoudende klimaatactiviste Greta Thunberg komt bijna tegen haar zin bij de hooggeplaatsten der aarde en pleit voor verandering. Bewondering is haar deel, maar uiteindelijk constateert ze dat er maar bar weinig verandert.
iconmonstr-television-3
BMC logo+wordmark - Black
instagram