Letters
De Deventer moordzaak werd een mediazaak, een documentaire over een bijzondere artistiek directeur, een online festival voor lezers en opnieuw de octopus.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
PODCAST

De Deventer Mediazaak (podcast)

De Deventer moordzaak hield jarenlang de gemoederen bezig. Was toch de klusjesman de dader? De zaak werd van een juridisch steekspel tot een mediaspektakel met Maurice de Hond in de hoofdrol. VPRO/Argos en Human maakten een fascinerende podcast. Gisteren verscheen het zesde en laatste deel.

What's it like to be...an octopus

Het is even doorbijten zo nu en dan, maar wanneer je helemaal gegrepen bent door de Netflixfilm My Octopus Teacher, dan is deze online-uitzending van de Rijkuniversiteit Groningen voor jou. Peter Godfrey Smith bespreekt de evolutie van het bewustzijn en in zijn boek Other Minds speelt de octopus opnieuw een hoofdrol. Engelstalig en technisch geen vlekkeloze weergave.
iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Voor lezers: Het Grote Gebeuren

Zaterdag 3 april, vandaag dus, vindt 's avonds het literatuurfestival Het Grote Gebeuren plaats. Via een livestream deze keer. Kaartjes zijn te krijgen tot 14.00 vandaag via de website van Forum Groningen. Het programma is te vinden op de website van NOORDWOORD. Veel aandacht voor debutanten, schrijvers met Surinaamse roots en het werk van de overleden schrijfster Hermine de Graaf.

Voorheen/nadien

Bij Het Uur van de Wolf op NPO2 werd afgelopen woensdag een documentaire over regisseur en artistiek directeur Guy Weizmann van het Noord-Nederlands Toneel uitgezonden. De meningen waren wat verdeeld over de documentaire Voorheen/nadien, maar een fascinerend portret is het wel.


iconmonstr-television-3
BMC logo+wordmark - Black
instagram