Letters
Muziek van The War and Treaty, een nieuwe Japin, een vreemde Zweedse film en Wouke van Scherrenburg op het Binnenhof deze keer.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
MUZIEK OF CONCERT

The War and Treaty

Eén van de voorgekookte lijstjes op Spotify liet me kennismaken met een nummer van The War and Treaty (Jubilee). Mooi genoeg om meer van ze te willen horen. Prachtige soulstemmen, mooie duetten, het echtpaar Michael Trout en Tanya Blount knalt er het ene na het andere mooie nummer uit.

Apan (Netflix)

Apan is een vreemde film. Krister wordt bebloed wakker, liggend op de vloer van de badkamer. Daarna volgen we hem de hele dag op zijn zoektocht naar wat er gebeurd kan zijn. Hij raakt steeds verder in paniek. Een thriller, een puzzel, een psychologisch drama, het is het allemaal. In 80 minuten word je steeds meer meegesleept in Kristers helletocht.
iconmonstr-video-8-240
iconmonstr-school-25-240

Arthur Japin - Mrs Degas

Arthur Japin is al heel lang één van de meest geroemde schrijvers van Nederland. Ik las al verscheidene boeken van hem. Als laatste Kolja, dat zich afspeelt in de kringen rond de componist Tsjaikovski. Maar nu is er zijn nieuwste, Mrs. Degas, over de geheime, Amerikaanse liefde van de Franse schilder Edgar Degas. Alweer zo'n prachtige historische roman van Japin.

De strijd om het Binnenhof

Soms zijn ze een beetje flauw, met hun historische toneelstukjes, de zeven afleveringen van "De strijd om het Binnenhof". De serie, gepresenteerd door Wouke van Scherrenburg, portretteert zeven politieke leiders die door de eeuwen heen actief waren op het Binnenhof. Maar je krijgt in korte tijd toch een mooi beeld van een aantal historische figuren. Ik keek bijvoorbeeld zelf met veel plezier naar de aflevering over Piter Jelles Troelstra.
DOCUMENTAIRE
BMC logo+wordmark - Black
instagram