Letters
Klimaatadaptatie in Groningen, een monumentaal Duits boek eindelijk vertaald, een horrorfilm met racisme en discriminatie als onderliggend thema en de opslag van duurzame energie zijn de thema's van deze nieuwsbrief.
Heb je zelf een tip? Reply op deze nieuwsbrief en misschien vind je hem terug in een volgende nieuwsbrief.
iconmonstr-school-25-240

Uwe Johnson - Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl

Het is even volhouden, ik ben er nog lang niet door, maar dan word je ook beloond. Jahrestage, het beroemde boek van Uwe Johnson is vorig jaar vertaald. De vier delen leveren in het Nederlands zestienhonderd dunbedrukte bladzijden op. Gesine woont met haar dochter in New York en haalt herinneringen op aan de geschiedenis van haar familie in de voormalige DDR. De dagelijkse werkelijkheid komt binnen via de New York Times.

Sponsland

Sponsland is een fraai vormgegeven website en de (bij)naam van Groningen in een klimaatadaptieve toekomst. Op de website worden negen projecten gepresenteerd, eigenlijk negen ontwerpopgaven. Vijf in de gemeente Groningen en vier in de regio. Hoe maak je Groningen klaar voor een toekomst met meer droogte en hitte èn tegelijk meer neerslag? De website is een uitvloeisel van de Week van de Klimaatadaptatie.
WEBSITE
iconmonstr-video-8-240

Get Out (Netflix)

Get Out lijkt een klein hypeje te zijn. Mogelijk omdat de film uit 2017 nu op Netflix staat. Het is eigenlijk niet helemaal mijn smaak, van horror hou ik helemaal niet. Maar dit is toch wel een intrigerende film en meer een thriller dan horror. En het bijzondere zit hem erin dat het gecombineerd wordt met maatschappijkritische satire over zwart-blanke verhoudingen in Amerika.

Tegenlicht: De race om een superbatterij

Op zondag 7 februari a.s. om 22.05 uur is er een aflevering van VPRO Tegenlicht gewijd aan de opslag van duurzame energie. Die opslag is één van de grootste uitdagingen van het gebruik van zon en wind. De aflevering van Tegenlicht verkent de nieuwste ontwikkelingen.
DOCUMENTAIRE
BMC logo+wordmark - Black
instagram