Categorieën
werk

Nieuwjaarsborrel Woldwijk

De afgelopen weken was de tijd van de kerst-en nieuwjaarsborrels. Ik heb er een aantal bijgewoond. Maar mijn favoriete borrel was vandaag. De nieuwjaarsborrel op Woldwijk. Ik vind het niet alleen de leukste borrel, maar het is ook de spannendste, omdat ik de organisator ben. Dat betekent gelukkig niet dat ik alles alleen hoef te doen. Met name de mensen van StaatjeVrij/Mas con Menos nemen heel wat werk voor hun rekening. Maar het is altijd wel spannend of alles inderdaad goedkomt. En hoeveel mensen er komen.

Maar het was gezellig druk. En we zagen weer wat nieuwe gezichten. Dat is leuk, want daar doen we het ook voor. Natuurlijk is het leuk om de bekenden en de collega’s te zien, maar het is ook mooi om nieuwe mensen te laten kennismaken met Woldwijk.

En het is een gezellig begin van een nieuw jaar Woldwijk. Een “project” dat zo anders is en zo veel verschillende kanten kent als Woldwijk is altijd spannend. Elke keer wanneer we denken dat we in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen duikt er wel weer iets nieuws op wat de spanning weer doet oplopen.

Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld de totstandkoming van het contract over de wisselwoningen. Het komend jaar zal als één van de onderdelen van de huur een voetpad worden aangelegd door het gebied Woldwijk. Eigenlijk al een oude wens van de coöperatie, want het maakt het gebied toegankelijk voor de bewoners van Ten Boer. Mensen hebben weer een nieuw ommetje of hardlooprondje en kunnen ook verder kennismaken met Woldwijk.

Ook het plas-drasgebied langs de waterloop midden door het gebied moet verder worden ontwikkeld. De bedoeling is dat er ook een vogelkijkhut in dat stuk van het gebied gebouwd wordt. En er worden bloemenbermen ingezaaid. Plannen genoeg dus.

En los daarvan is er de dagelijkse gang van zaken, de financiën, het contact met de gemeente Groningen, het bespreken van nieuwe initiatieven, de toekomst van de boerderij, het organiseren van een open dag, het dagelijkse technisch beheer en ga zo maar door. En ook daar duiken regelmatig verrassingen op.

Goed dus om aan het begin van het jaar gezamenlijk stil te staan bij wat bereikt is en wat goed gaat. En dan vol het nieuwe jaar in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *