Geplaatst door Annie in Duurzaamheid
30-11-2015 | Geen Reacties »

pariscop21Ten Boer ondertekent klimaatverklaring

Van maandag 30 november tot en met vrijdag 11 december vindt de klimaatconferentie COP21 plaats in Parijs.
Tijdens deze mondiale duurzaamheidsconferentie leveren meer dan 300 Nederlandse gemeenten hun bijdrage door een klimaatverklaring voor ‘daadkrachtig, lokaal, nationaal en mondiaal klimaatbeleid’ te presenteren. Namens de gemeente Ten Boer heeft wethouder Annie Postma deze verklaring ondertekend.

Energieneutraal

Gemeenten leveren een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Ten Boer heeft als ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn. Om dat te bereiken zet de gemeente in op het opwekken van duurzame energie door middel van bijvoorbeeld zon en wind. Tegelijkertijd stimuleert de gemeente Ten Boer energiebesparing bij haar inwoners. Bijvoorbeeld door deelname aan het energieloket.
De klimaatverklaring is te vinden op de website van het Klimaatverbond.Social Widgets powered by AB-WebLog.com.