Geplaatst door Annie in Cultuur
01-10-2014 | Geen Reacties »

praathuisIn het kader van het leefbaarheidsproject ‘Wat is uw Deel’, dat de gemeente eerder dit jaar opzette, werd er door een aantal vrouwelijke inwoners van de gemeente het initiatief ingediend om vrouwen van diverse culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen. Het project werd gehonoreerd met een klein geldbedrag en kon van start.

De bedoeling is dat vrouwen uit verschillende culturen contact met elkaar hebben en een gezellige ochtend met elkaar doorbrengen. Het onderlinge gesprek bij een kop koffie of thee staat centraal, maar er kunnen ook andere activiteiten plaats gaan vinden. Ook wordt besproken of er extra taalles nodig is.

De eerste bijeenkomst was op woensdagochtend 17 september in de Verzoamelstee van Bloemhof. Rond half 11 ging ik er even kijken. Er zat een groep van zo’n 15 vrouwen geanimeerd te praten. Thee, koffie, koekjes op tafel. Er werd gelachen, met handen en voeten gepraat en soms voor de duidelijkheid iets op een briefje geschreven.
Mijn binnenkomst bleef eerst redelijk onopgemerkt, maar toen Gerrie, één van de initiatiefneemsters mij introduceerde als één van de wethouders van Ten Boer, viel het even stil. Maar niet voor lang, een aantal vrouwen had duidelijk het idee dat ik iets voor ze zou moeten en kunnen betekenen. “Kan dit niet vaker georganiseerd worden?”, “We willen graag iets doen, kunt u niet zorgen voor een ruimte waar dat kan?” “Kan ik ook taalles krijgen?” en nog zo een aantal vragen. Ik heb ze zo goed mogelijk beantwoord en kreeg in ieder geval een goed beeld van de wensen. Ook de initiatiefneemsters hadden nog zo hun wensen en toekomstplannen. Ik heb ze besproken met mijn collega Peter Heidema en we gaan kijken of we het “Praathuis” nog verder kunnen ondersteunen.

Het volgende “Praathuis” vindt plaats op woensdag 22 oktober, opnieuw in Bloemhof, van 9 tot 11 uur. Alle vrouwen die het leuk vinden om te praten met andere vrouwen met verschillende achtergronden zijn van harte welkom.Social Widgets powered by AB-WebLog.com.