Geplaatst door Annie in Cultuur
25-05-2014 | Geen Reacties »

Ik was niet van plan om van dit weblog een soort dagboek te maken. De entoenentoen-stukjes die daar het resultaat van zijn, vind ik zelf vaak wat minder interessant Maar soms is het niet zo makkelijk om er een onderwerp uit te pikken dat er bovenuit steekt of dat extra aandacht verdient. Of je nou raadslid bent of wethouder, afwisseling is één van de kenmerken en ook dat maakt het wat mij betreft heel aantrekkelijk.
De afgelopen week stond deels in het teken van de verkiezingen voor het Europees Parlement. We hadden als GroenLinksafdeling een paar duizend flyers besteld en die zijn huis aan huis bezorgd en op zaterdag de 17e uitgedeeld op het Koopmansplein. GroenLinks vindt Europa belangrijk, veel problemen zijn niet nationaal op te lossen. Europa is nu vooral een zaak van de euro en marktwerking, maar is ook een vredesproject en moet veranderen in een Europa van mens en milieu (om maar eens een verkiezingsslogan uit de kast te halen). Maar kijk maar eens naar Dany Cohn Bendit, dat is wat ik bedoel.Het flyeren op het Koopmansplein leverde een wat wisselend beeld op. Veel positieve reacties, maar ook de klassieke kritiek op de EU: zakkenvullers en graaiers, de euro moet weg, onbekendheid etc.DSC_0048
Donderdag 22 mei heb ik bijna de hele dag op het stembureau in het gemeenthuis gezeten. ‘s Morgens om half 6 op om om 7 uur in het gemeentehuis te zijn Om half 8 ging het stembureau open en vantevoren moet alles klaargezet en gecontroleerd worden, de taakverdeling tussen de drie leden van het stembureau moet duidelijk zijn en om half 8 moeten we klaar zitten. Tussen half 8 en en 8 uur is er een eerste piek van mensen die gaan stemmen voor ze naar hun werk gaan, dus je kunt niet om half 8 nog eens even gaan rommelen. Het was een lange dag, maar wel gezellig. Er komen veel mensen stemmen die je kent en we waren een leuk team met elkaar.
De uitslag komt pas vanavond, maar het landelijke beeld is dat GroenLinks twee zetels gaat bezetten in het Europees Parlement en dat is een prima prestatie. Voor wat betreft Ten Boer kan ik alleen het opkomstpercentage geven en dat was ruim 45%, ook een mooie prestatie.
DSC_0046Ik ben er nog even een uurtje tussenuit geweest om een ontwikkelovereenkomst met VDM Bouwen te ondertekenen, maar op alles rond woningbouw komt ik later, binnenkort, nog wel eens terug. We proberen de kavel- en huizenverkoop weer wat aan te zwengelen, de markt lijkt langzaam beter te worden en dan is nu het moment om daar weer vol op in te zetten.

Een ander memorabel moment van de afgelopen week was de premiere van de documentaire van mijn ex-fractiegenoot Kris van der Veen. In de zomer van 2013 was hij in Moermansk om een lezing te geven en om opnames te maken voor een documentaire over sexuele diversiteit in Rusland. De anti-homopropagandawet was net ingegaan en Kris en zijn metgezellen dreigden daarvan het slachtoffer te worden. Met veel bombarie en intimidatie werden ze opgepakt en beschuldigd.5000 roebel Uiteindelijk is het niet tot een rechtszaak gekomen en zijn ze snel weer vrijgekomen. Maar wel werd hun apparatuur in beslag genomen, zodat het erg lastig werd om de geplande documentaire te maken. Toch is dat prachtig gelukt; een volle zaal zag een indrukwekkende documentaire met veel persoonlijke verhalen over de onvrijheid in Rusland. Wanneer je de kans hebt om “5000 roebel” ergens te zien moet je dat beslist doen. Het is de moeite waard.Social Widgets powered by AB-WebLog.com.