Geplaatst door Annie in Cultuur
11-05-2014 | 7 Reacties »

taartGroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman bezocht afgelopen zaterdag Ten Boer. Na de zetelwinst van onze afdeling in Ten Boer bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen beloofde ze snel langs te komen om dat te vieren.
Dus was er koffie met gebak in het gemeentehuis en werd er nagepraat over de verkiezingen en de coalitie-onderhandelingen. Maar ook andere zaken die spelen in de gemeente werden besproken: de artikel 12-aanvraag, de decentralisaties in de zorg en de mogelijke herindeling.

Daarna brachten we een bezoek aan Harry en Yvonne Morselt. Zij hebben aardbevingsschade aan hun monumentale boerderij Blokzijl.aardbevingsschade Naast eindeloos gedoe met formulieren en offertes en bouwvakkers over de vloer levert het ook onzekerheid op en een gevoel van onveiligheid. Met name voor die emotionele aspecten is naar hun mening veel te weinig aandacht.
Tot slot ging het naar Woltersum waar Huib en Corella van der Ziel zorgboerderij De Slingertuin bestieren. Het thema zorg kwam hier uitgebreid aan de orde. Huib biedt dagbesteding aan een diverse range aan clienten, maar hij is gespecialiseerd in autisme. De varkens, schapen en ezels konden zich in een warme belangstelling van het gezelschap verheugen.
paardjesHet was jammer dat het weer niet best was, de geplande fietstocht hebben we maar laten zitten. maar dat gaf wel iets meer rust in de rest van het programma. Rond een uur of vijf sloten we het bezoek af en bracht Harry Linda en Marjolein Meijer, lid van het landelijk partijbestuur, weer naar het station in Groningen.

Meer foto’s zijn te zien op: https://www.flickr.com/photos/anniepostma/sets/72157644651289033/Social Widgets powered by AB-WebLog.com.