Geplaatst door Annie in Wonen
10-05-2014 | 9 Reacties »

fietsentenboerGisteren, donderdag, fietste ik met een aantal medewerkers door Ten Boer, langs het centrumplan en Dijkshorn. Maar ook langs de dorpsentree die binnenkort wordt aangepakt en een appartementencomplex aan de Groene Zoom/Redgerstraat.
De financieel moeilijke situatie waarin de gemeente Ten Boer verkeert is vrijwel geheel te wijten aan het moeten afboeken op bouwgronden. Veel gemeenten hebben daarmee te maken, maar bij een kleine gemeente met veel grond en weinig financiele buffer kan het funest zijn. De verwachting was dat Ten Boer als forensengemeente vlak bij de stad nog flink zou groeien en het toenmalige gemeentebestuur heeft daarop aansluitend grond gekocht. Door de crisis moest die verwachting aardig bijgesteld worden.
Op dit moment zijn er drie uitbreidingsplannen. Het Centrumplan dat vrijwel afgerond is en waar nog een paar huizen kunnen worden gebouwd. Dijkshorn, een uitbreidingswijk die al aardig vorm krijgt, maar waar de laatste fases door de crisis stagneren en Woldwijk, waar inmiddels de grond van is afgeboekt naar landbouwwaarde.

Voor de financiele situatie van de gemeente is het belangrijk om de resterende kavels zo snel mogelijk te verkopen. Dat is ook goed voor de half afgebouwde wijk Dijkshorn (kunnen de bouwwegen eindelijk worden vervangen door definitieve) en voor het draagvlak onder de voorzieningen; kinderen die naar school gaan, mensen die boodschappen doen in eigen dorp, een zwemabonnement kopen of vrijwilligerswerk gaan doen bij de kerk of het dorpshuis.
Mijn voorganger Lambert Stoel tekende op de valreep nog een overeenkomst met Groothuis Wonen. Binnenkort volgt waarschijnlijk nog een bouwer. Ook de vraag hoe we die kavels gaan verkopen, hoe we woningzoekenden duidelijk maken dat Ten Boer een aantrekkelijk alternatief kan zijn is er één waar ik me mee bezighoud en binnenkort resultaat mee hoop te boeken. Alleen al het feit dat ik in dit stukje geen link kan maken naar één site waar alle informatie op staat over wonen in Ten Boer geeft al aan dat er nog werk aan de winkel is!Social Widgets powered by AB-WebLog.com.