Geplaatst door Annie in Financien
25-04-2014 | 10 Reacties »

DSC_1645Na één week Ten Boer ben ik er al een beetje thuis en na één week Ten Boer voelt een bezoekje aan de binnenstad van Groningen inderdaad al een beetje als “op bezoek”.
Na één week Ten Boer ben ik al een beetje gewend aan de elektronische agenda, aan mijn eigen kamer, aan de secretaresses, aan de beleidsregisseurs en de controller (de medewerkers waar ik het meest mee te maken heb), aan “overbuurman” wethouder Peter Heidema en aan die onmogelijke Blackberry.
Na één week Ten Boer ben ik alweer gewend aan het fietstochtje van een kilometer of acht over de Stadsweg door de weilanden; buizerds, kieviten, grutto’s, koeien, hazen en zo nu en dan een tegenligger.
Na het Paasweekend, dat ik deels gebruikt heb om in te lezen, stonden de dinsdag en woensdag in het teken van de raadsvergadering van woensdag. Niet dat dat nou zo’n indrukwekkende agenda was, maar voor mij stond er wel een belangrijk punt op, nl. de werkbegroting voor 2014.

Dat is een aanpassing van de begroting 2014 in het kader van de artikel-12-aanvraag. Op zich geen ingewikkeld document, maar ik wilde me vooral ook de context eigen maken, dus ik heb er nogal wat energie en tijd ingestoken; de begroting en najaarsnota erbij, andere documenten uit de artikel 12-procedure en gesprekken met de controller. Een investering in tijd die de komende tijd zeker zal lonen, want het is één van de belangrijkste onderwerpen uit mijn portefeuille.
Na een technische bijeenkomst op dinsdagavond bleek het woensdagavond in de raadsvergadering bijna een hamerstuk en kon ik rustig wennen aan de nieuwe vergaderomgeving.
Een veel vrolijker agendapunt was een burgerinitiatief van een aantal jongeren: ze willen zelf een fietscrossbaan aanleggen, hadden daar al heel erg mooi uitgewerkte plannen voor en vroegen om hulp van de gemeente, vooral een stukje grond. Na een uitgebreide toelichting en veel vragen, was de conclusie van de raad dat het college vooral moest proberen de jongeren te ondersteunen. En dat gaan we doen!
Verder bestond de week toch vooral weer uit overleggen, inlezen, kennismaken en inburgeren. Daarnaast heb ik een uurtje rondgelopen in Dijkshorn, het uitbreidingsplan in Ten Boer, ben ik naar de omgeving van de rioolzuivering in Garmerwolde gefietst om daar eens goed rond te kijken en maakte ik op het afscheid van mijn voorganger Lambert Stoel kennis met de beroemdste inwoner van Lellens, Klouk-finalist Bertus Huzeling.Social Widgets powered by AB-WebLog.com.