Geplaatst door Annie in Cultuur
19-04-2014 | Geen Reacties »

DSC_1637
Daar zat ik dan, donderdag 17 april om een uur of 11, achter een vrijwel leeg bureau. Woensdagavond geinstalleerd als wethouder in Ten Boer en donderdagmorgen eerst aan de koffie met gebak met het personeel van het gemeentehuis. En dan dat lege bureau. En één moment de vraag: wat nu?
Maar dat was meteen het laatste moment van die dag dat die vraag opkwam. Want er komt wat op je af, zo’n eerste dag. Dat is op een eerste dag als wethouder niet anders dan elke willekeurige andere eerste werkdag. Je drukt je p.c. aan, waar is het wachtwoord? Hoe werkt die elektronische agenda? Waar zijn de stukken voor die vergadering van na het weekend? Wanneer ga ik de collegestukken lezen en waar moet ik nou ook al weer een paraaf zetten. Op de foto voor bij het persbericht. Het verschil tussen portefeuille-overleg en portefeuillehoudersoverleg.

Maar ook: bloemen van de medewerkers van De Deel, mailtjes en twitter- en Facebookberichten die de hele dag nog doordruppelen. Weth Postma en Heidema
Gelukkig heb ik de afgelopen week al wat gesprekken gevoerd: met de gemeentesecretaris, de burgemeester, beleidsregisseurs, de controller, dus helemaal nieuw is alles niet. Ook herken ik natuurlijk veel van de onderwerpen uit mijn periode als raadslid in Groningen. Maar het is een andere gemeente, met eigen problemen en mogelijkheden en voor mij een andere rol en positie.
Om een uur of vijf ben ik, terwijl ik nog maar halverwege de collegestukken was, naar huis gefietst. Die komen dit weekend later nog wel weer aan de beurt. Eerst maar eens alles laten bezinken en rustig inlezen. Het lange Paasweekend is daar uitstekend geschikt voor.
En dat lege bureau was aan het eind van de dag al lang niet leeg meer. Het was eventjes het symbool van een nieuwe toekomst, een nieuw begin, een verse start.Social Widgets powered by AB-WebLog.com.